Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2016 sausio mėn.

Holokaustas iš didžiosios raidės

Paskelbta 2016 sausio mėn. 28 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Sveikinu, Rūta Vanagaite! Viena, kai knygą rašo sausas istorikas. Nekalbu apie garsiuosius Timothy Snyderį ar Alfredą Bumblauską, mokančius atverti istorijos puslapius taip, lyg viskas vyktų šią akimirką. Tą pat sugebėjo R.Vanagaitė savo knyga „Mūsiškiai“. Nebūdama istorike. Kai kurie istoriniai netikslumai nenuteisia autorę giljotinai. Bet ji jos visiena neišvengė. Tema apie dalies lietuvių dalyvavimą bendrapiliečių žydų žudyme tiek infekuota, kad atsivėrė ne žaizdos, o smirdanti kloaka užkonservuotos neapykantos. Kam? Visų pirma „saviškiams, pilantiems mėšlą ant pačių save“.

Skaityti visą įrašą

Andriaus Tapino baimė skausmui

Paskelbta 2016 sausio mėn. 20 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Kai per TV rodo tragiškas žinias, o mano sūnelis yra šalia, perjungiu kanalą. Nenoriu gąsdinti vaiko. Bet pasiklausius A.Tapino, skausmo rodymą subrendusiems žmonėms reikėtų uždrausti. Ir žiniose, ir socialinėms problemoms skirtose laidose.

Skaityti visą įrašą

Man negera

Paskelbta 2016 sausio mėn. 18 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Kalbėdamas apie Lietuvą, publicistas T.Venclova pareiškė „Aš dūstu“. Profesorius L.Donskis, taip pat turėdamas omenyje Lietuvą, pridūrė: „Man skauda“. O štai man – negera. Kai klausydamas JAV prezidento B.Obamos metinio pranešimo matau, kad mūsų politikų mentalitetas, politikos ir politinių santykių kultūra tiek mažai tepažengė. Mūsiškė prezidentė, eidama link Seimo tribūnos, praeina pro Seimo narius, lyg jie neegzistuotų.

Skaityti visą įrašą

Prievartaujama Europa: kiek tai dar tęsis?

Paskelbta 2016 sausio mėn. 11 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Rytų Europos, ar arabų ir Afrikos emigrantus Vakarų valstybėse sieja viena bendra, primityvi reakcija į Vakarų liberalias vertybes: „Kokie tie vakariečiai kvailiai! Jų valstybės institucijas, biurokratus galima maustyti lyg naivų vaiką aplink pirštą! Jie visais pasitiki! Jų vyrai mulkiai! Jų humanizmas nesuprantamas! Jie priima bet ką!“.

Skaityti visą įrašą

Ak, kokie mes šventeiviškai pikti!

Paskelbta 2016 sausio mėn. 3 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Idėja pristatyti  Lietuvai „pramogų pasaulio atstovų šventą pasipiktinimą“ dėl žiauriai šulinyje nužudytų dviejų kūdikių yra niekas kita, kaip pasityčiojimas iš mūsų visuomenės kasdieną krečiančio smurto prieš moteris ir vaikus.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design