Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 vasario mėn.

Naftalinas ir „Eurovizija“

Paskelbta 2017 vasario mėn. 27 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Didžioji „Eurovizijos“ dainų kokybės ir operos meno žinovė Lietuvos televizijos „Eurovizijos“ dainų konkurso komisijoje pareiškė (pagrįstai), kad dainininkės Mia daina ir pasirodymas kvepia naftalinu. Ta proga leiskite man pareikšti: visos 2017 metų konkurso dainos ir pasirodymai kartu su visa komisija – pats tikriausias naftalinas. Žinoma, jeigu sutinkame, kad žodžiu „naftalinas“ apibrėžiame senamadiškumą, atsilikimą. Apokaliptiškai teigiu: Lietuva ir šiemet nelaimės „Eurovizijos“ dainų konkurso.

Skaityti visą įrašą

Kas vakar nutiko Europos Sąjungoje?

Paskelbta 2017 vasario mėn. 20 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Ši antraštė yra JAV prezidento Donaldo Trumpo klausimo, kurį jis iškėlė savo rėmėjams Melburne, Floridoje, parafrazė. Tema buvo pabėgėliai – ar juos reikėtų priimti į JAV. D. Trumpo klausimas skambėjo taip: „Ar jūs žinote, kas vakar nutiko Švedijoje? Ten įvyko teroristinis išpuolis!“ Vakar – tai 2017 metų vasario 18 diena. Tik štai tą dieną Švedijoje nieko neįvyko. Nei tą, nei praeitą, nei užpraeitą dieną ar mėnesį, ar metus.Vienas toks išpuolis įvyko Stokholme 2010 metais. Tad kas iš tikro nutiko vakar Europos Sąjungoje, be jokio „fake news“?

Skaityti visą įrašą

LSDP kelias į niekur

Paskelbta 2017 vasario mėn. 13 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Kaip atsitiko, kad partija, kuri drąsiai gali didžiuotis kartu su kitais atvedusi Lietuvą į Vakarų politines, saugumo, ekonomines institucijas, prisidėjusi prie energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos įgyvendinimo ir Lietuvos karinės galios atgaivinimo, po 2016 metų rinkimų pateko į žlugusiųjų partijų sąrašą? Atsakymai keturi: prarastas politinis identitetas, vidinės demokratijos ir lyderystės stoka bei moralinis bestuburiškumas.

Skaityti visą įrašą

Lolitą Zero Eurovizijon, karbauskininkus – Rusijon

Paskelbta 2017 vasario mėn. 7 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Teigiantys, kad turime dvi Lietuvas, neklysta. Viena – kūrybinga, versli, pilna gyvenimo džiaugsmo, humoro, gebėjimo juoktis iš savęs. Tai šauniai parodė savo kūriniu Eurovizijos konkursui Lolita Zero (Gytis Ivanauskas). Kita – iš kurios bėgama į Vakarus. Mat ta senoji Lietuva niekaip neišsivaduoja iš rusiškai sovietinio mentaliteto, kurio išraiška yra baimė laisvei. Bailumas ir prisitaikėliškumas tampa išgyvenimo įrankiu. Bailus dirbs net ir juodžiausiai politinei sistemai. Kol, kitaip nei lenkai ir rumunai, kritinė dalis Lietuvos visuomenės vis dar bijos savo nuosavo šešėlio, jais naudosis slavišką dvasią iš Rusijos į Lietuvą vežantys karbauskininkai. Švediškas žodis „slav“ lietuviškai – vergas.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design