Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2018 balandžio mėn.

Dvi Lietuvos, viena socialdemokratija

Paskelbta 2018 balandžio mėn. 23 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Tik ką pasirodę „Vilmorus“ apklausų rezultatai konstatuoja, esą pasitikėjimas LSDP nukrito iki 4,9 proc., o LSDDP pakilo iki 5 proc. Apklausos aiškiai rodo dalies Lietuvos visuomenės susiskaldymo priežastis. Viena – tai ta, kuriai priimtina LKP-LDDP ir LSDDP (ne)vertybinė pozicija. Jos esminis šūkis – prisitaikyti prie bet ko, bet kokiomis sąlygomis, bet kokia kaina. Žmonės? Baikit, asmeniniai interesai visų pirma. Todėl Lietuvą paliko apie 1 000 000 Lietuvos gyventojų. Tai tie, kuriuos užkniso teisingumo ir solidarumo visiems stoka.

Skaityti visą įrašą

Raketos kaip uodo įgėlimas ir virtuali tikrovė

Paskelbta 2018 balandžio mėn. 23 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Vladimiras Laučius savo komentare „Smūgiai Sirijoje: kaltas Trumpas?“ (delfi.lt), pagrįstai sukritikuoja „pacifistinio karo“ leftistines prielaidas ir tų prielaidų atsiradimą. Karo be mirčių, deja, nebūna Karas niekada nebūna gražus, kaip Holivudo režisieriai ir garsūs aktoriai besistengtų. Patriotizmą – motyvą kovai – kare keičia kova už šalia esantį draugą, grandį, būrį, kuopą.

Skaityti visą įrašą

Kur link juda socialdemokratija?

Paskelbta 2018 balandžio mėn. 14 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Prieš atsakant į šį klausimą, būtina suvokti šiandienos socialdemokratijos būklę. Mat ji jau seniai niekur nebejuda. Šiandien, regis, ir TS-LKD, ir LVŽS jau naudojasi socaldemokratiniu žargonu, kritikuodami „gyvulių ūkio“ mokesčių sistemą. Tad kas nutiko su socialdemokratais?

Skaityti visą įrašą

Kam „priklauso“ Algirdas Brazauskas?

Paskelbta 2018 balandžio mėn. 6 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Įsiveldamas į ginčą tema „Kam „priklauso“ a. a. prezidentas Algirdas Brazauskas“, noriu pabrėžti, kad reiškiu tik savo asmeninę nuomonę. Manau, ji nebus populiari kai kurių LSDP narių, ir tikrai ne tarp „centro kairiųjų“ politikierių. Kodėl? Kalbant apie prezidentus, tikriems Lietuvos socialdemokratams neabejotinos pagarbos verta asmenybė, kuri turėtų tapti ir kelrode žvaigžde, tai prieškario Lietuvos Prezidentas dr. Kazys Grinius.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design