Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 liepos mėn.

Nuo partizanų iki žydų: silpnoji gynybos vieta

Paskelbta 2017 liepos mėn. 24 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Andriaus Tapino flashmob parodė, kad įmanoma pergalingai kovoti su Vladimiro Putino režimo skleidžiama dezinformacija. Kalbu apie Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) melo kampaniją, kuria siekiama paversti visus Baltijos valstybių pokario partizanus civilių žmonių žudikais. Tačiau ši didžiulį dėmesį patraukusi akcija bei pikta Rusijos reakcija atskleidė ir tai, kad Holokaustas bei dalies lietuvių kolaboravimas su naciais išlieka silpnoji Lietuvos pozicijų mūšyje už istorinę tiesą vieta. Rusijos dezinformacijos mašina būtent ir muša per tą silpnąją vietą, nesunkiai kaldama pasauliui į smegenis lietuvio partizano – fašisto ir žydų žudiko – vaizdinį.

Skaityti visą įrašą

Kai pilietis tampa pastumdėliu ant šaškių lentos

Paskelbta 2017 liepos mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Ne vieną ir ne du kartus kilo klausimas, kur glūdi šiandieninės koalicijos partnerių, LVŽS ir LSDP, konflikto priežastys. Atsakymas – konfliktas užprogramuotas kilti tarp partijų, neturinčių jokios ideologijos. Todėl vyksta kova ne ideologiniais pagrindais, bet už asmeninius ar grupinius interesus. Eilinis žmogus tokioje kovoje tampa pastumdėliu ant šaškių lentos.

Skaityti visą įrašą

Kai narcizas spaudžia ranką žudikui

Paskelbta 2017 liepos mėn. 10 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Pagaliau įvyko JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino pirmasis susitikimas G20 forume Hamburge. D. Trumpas pirmasis griebė abiem rakomis V. Putino ranką taip, lyg ką tik išsipildė jo gyvenimo svajonė. Ir, kad neįvyktų nesusipratimas, pridūrė: „Man garbė būti su jumis!“ Tuo metu V. Putinas atrodė, lyg jam tas spektaklis būtų mirtinai nuobodus. Mat jam jau nieko niekam įrodinėti nereikia. Jo tikslas – dominuoti pasaulio politikoje – iš esmės pasiektas. D. Trumpo neplanuotos dvi valandos penkiolika minučių, skirtos pokalbiui su Rusijos prezidentu, tai tik patvirtina.

Skaityti visą įrašą

Politkorektiškumas kaip baubas

Paskelbta 2017 liepos mėn. 5 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Prieš pradedant diskusiją, derėtų susitarti dėl politkorektiškumo apibrėžimo. Taigi: rasizmas, antisemitizmas, homofobija, ksenofobija, socialinis rasizmas, kai tyčiojamasi iš bet kurios visuomenės grupės, kai tyčiojamasi dėl religinių pažiūrų – tai nėra politkorektiškumas. Ar humanistinės pažiūros, humanistinės vertybės, kuriomis remiasi civilizuoti žmonių tarpusavio santykiai, yra blogis ir veda į blogį? Ne. Todėl kai buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, eilinį kartą išvėmusi rasistinį stereotipą, didžiuodamasi teigia, kad nesiruošia būti politkorektiška, kai ant rasistinio kabliuko pakliūna ir Andrius Tapinas (kartu su socialinio rasizmo pradininkais Algiu Ramanausku ir Andriumi Užkalniu), belieka konstatuoti, kad „jie“ ir jiems pritariantys, tai yra „visi“, nesuvokia politkorektiškumo svarbos civilizuotoje visuomenėje. Beje, ar patiko bendrinimai „jie“ ir „visi“? Nuoširdžiai tuo abejoju.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design