Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2016 gruodžio mėn.

Silpnų Vakarų lyderių taikinys – Izraelis

Paskelbta 2016 gruodžio mėn. 30 d. | 3 koment.

Žymės: , , , ,

2016 metai pateks į Vakarų istoriją kaip silpnų lyderių metai. JAV prezidento Baracko Obamos administracijos nesikišimas į Sirijos pilietinį karą kainavo dar poros šimtų tūkstančių sirų gyvybių, o Ukrainai atsisakyta tiekti ginklus. Dėl katastrofiškos Angelos Merkel pabėgėlių politikos Europa tapo neprognozuojamos Turkijos įkaite. „Brexit“ ir, žinoma, populisto Donaldo Trumpo pergalė JAV rinkimuose yra dar keli silpnos lyderystės rezultatai.

Skaityti visą įrašą

Prašymas Kalėdų Seneliui

Paskelbta 2016 gruodžio mėn. 19 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

„Darną tiek individualiame – žmogiškajame lygmenyje, tiek visuomenės, valstybės ar atskiros ūkinės veiklos srityje mes matome kaip tikslą, kurį turime pasiekti. Darnią Lietuvą kurti mes siūlome penkiais lygmenimis – darnus žmogus, darni visuomenė, darnus švietimas ir kultūra, darni ekonomika bei darnus valstybės valdymas“, skelbia Ramūno Karbauskio postulatas tautai. Valstybės lygmenyje darnos siekiama, pasirodo, per apynasrį žodžio laisvei. Ar norima, einant Jaroslawo Kaczynskio lenkišku keliu, užlipti ant grėblio?

Skaityti visą įrašą

LSDP – nesėkmingos demokratijos pavyzdys

Paskelbta 2016 gruodžio mėn. 11 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

JAV ir dalies ES visuomenių nepasitikėjimas liberaliąja demokratija nėra be pagrindo. Kritinė dalis nepatenkintųjų balsavo už „Brexit“ ir Donaldą Trumpą, meta lauk Italijos premjerą. Anti demokratiniai populistiniai dešiniųjų judėjimai įgauna pagreitį ir jau mato save valdančiuoju elitu. Taip, tuo nekenčiamu elitu. Masių atmintis trumpa. Dėl tos trumpos atminties turime Seime LVŽS kairiųjų-dešiniųjų-tautininkų kokteilį, atmieštą aistringu pseudoreliginiu rūpesčiu artimojo dar negimusia gyvybe. Su dar negimusiais lengviau nei su gyvais.

Skaityti visą įrašą

Žaliai krikščioniška ginekologija

Paskelbta 2016 gruodžio mėn. 6 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Kiekvienas primityvus, populistiškai nusiteikęs politinis nevykėlis būtinai turi „tikėti“ Dievu. Ir būtinai grįsti savo „moralines“ nuostatas krikščioniškąja morale. Tai ta moralė, kuri traktuoja moterį kaip religinį – ginekologinį eksperimentą. Juk kiekvienas krikščionis žino, kad moteris yra vyro nuosavybė, tad kodėl nepaeksperimentavus jos sveikatos kaina? O jeigu „kiekvienas krikščionis“ nežino, tai žino Ramūnas Karbauskis, LVŽS.

Skaityti visą įrašą

Išvaryti iš namų – išvaryti iš klasės

Paskelbta 2016 gruodžio mėn. 1 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Kai mažas, tik aštuonerių metų berniukas Kazlų Rūdos savivaldybėje vidury šaltos žiemos, lyg kokioje baisioje brolių Grimų pasakoje, buvo patėvio žiauriai iš namų pusnuogis išvarytas, Lietuva pakraupo eilinį kartą. Ačiū Dievui, berniuką surado gyvą. Klausimas: kodėl nekraupsta lietuviai, kai vaikai varomi iš klasės mokyklose, pažeidžiant Švietimo ministerijos nuostatas „Dėl pritarimo rekomendacijoms dėl poveikio priemonių taikymo netinkamai besielgiantiems mokiniams“? Ir kodėl niekas nekreipia dėmesio, kai vaiką, pasiskundusį tėvams, mokytojas išvadina skundiku?

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design