Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2012 liepos mėn.

Dideli ir maži stebuklai Palangoje

Paskelbta 2012 liepos mėn. 25 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , , , , , ,

Ar vasara Švedijos salynuose  ar Danijos slėniuose, ar Palangoje, taip gera džiaugtis kiekviena saulėta diena! Mažiausiai norisi girdėti apie problemas kažkur ten, namuose, bet neišvengiamai tie patys žmonės, vyrai ir moterys su tais pačiais vaikais savo įtemptų santykių namuose nepalieka. Kaip jais atsikratyti? Kaip gulti ir kilti su šypsena ir tokiais žodžiais „Jau rytas? Taip ilgai buvome išsiskyrę! Visą amžinybę! Myliu tave! Myliu jus visus!”.

Skaityti visą įrašą

Skerdynės Sirijoje ir Vakarų neįgalumas

Paskelbta 2012 liepos mėn. 24 d. | 3 koment.

Žymės: , , , , , , , , , , , ,

Skerdynės Sirijoje tęsis tol, kol Vakarai, tai yra ES ir visų pirma JAV atsipeikės nuo  savo politinio neįgalumo. Analogijos toli ieškoti nereikia. Buvusioje Jugoslavijoje karas vyko tol, kol neįsikišo JAV. Jau virš metų vykstančios skerdynės Sirijoje kainavo  virš 16 tūkstančių žmonių mirčių tarp jų moterų ir vaikų.  Akivaizdu, kad tai karas prieš civilius, kuriame vaikai naudojami lyg skydai Bašaro  al Assado gynėjais nuo sukilėlių kulkų. Tačiau  JAV prezidento B. Obamos administracija  per  JT ambasadorę Susan  Rice vis dar kalba apie taikų problemos sprendimą.

Skaityti visą įrašą

Nuo vasaros iki vasaros...

Paskelbta 2012 liepos mėn. 23 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , , , ,

„Nuo vasaros iki vasaros“....  Taip savo svajone apsigyventi Palangoje vaizdingai pasidalino Rasa ir jos dukrelė Mūza iš Panevėžio. Jos atvyksta į Palangą kiekvieną vasarą. Ne šiaip atvyksta, o nusileidžia lyg ateivės iš kitos planetos ar dvi pasakiškos fėjos iš pasakų iliustracijų. Vien tik sutikus jas dešimtą valandą ryto, ar antrą dienos, ar vakare,-  pro šalį abejingai praeiti neįmanoma. Jos apsirengusios taip, kad akį traukia šukuosenos, kepuraitės, juvelyrika, tašelės... Na, gyvos lėlytės!

Skaityti visą įrašą

Pagaliau jūra!

Paskelbta 2012 liepos mėn. 18 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , , ,

Pagaliau. Jūra atsivėrė prieš akis savo didybe, bet eglių šaukiančių savo žilvinų nesimato. Tie, sugebėję palikti Lietuvą ir Palangą, kažkur kitur suka lizdus ar kitur prie krantų stovi ilgėdamiesi Palangos tilto kasdienybės.  Tai tos, širdžiai mielos lietuviškai įprastos kasdienybės, dėl kurios maudžia širdį ir vietos nebesurandi tarp svetimų....

Skaityti visą įrašą

Istorijos iš Palangos

Paskelbta 2012 liepos mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Ame­ri­kie­čiai  tu­ri Las Ve­gas, is­pa­nai  Ka­na­rus. Mes tu­ri­me Pa­lan­gą. Tai, kas vie­ni­ja vi­sas šias iš pir­mo žvilgs­nio skir­tin­gas vie­tas, ga­li­ma api­bū­din­ti vie­nu žo­džiu - Lū­kes­tis. „Pa­lan­gos is­to­ri­jos“ ban­dys at­skleis­ti čia at­vyks­tan­čių vy­rų, mo­te­rų, šei­mų, vai­kų, vie­ti­nių gy­ven­to­jų lū­kes­čius.  Šio­se is­to­ri­jo­se ne­ra­si­te „žvaigž­džių“ ar šiaip ži­no­mų žmo­nių. Tai is­to­ri­jos ap­ie ei­li­nius žmo­nes, ku­rių gy­ve­ni­mų vi­ra­žai  nei kiek ne­nu­si­lei­džia iš­rink­tie­siems.  Tik jie nepatenka žiniasklaidos akiratin. Dabar pateks. Nes visu pirma ant jų pečių laikosi Lietuva.

Skaityti visą įrašą

Venckienė turi bilietą - į kalėjimą. Kas sekantis?

Paskelbta 2012 liepos mėn. 11 d. | 7 koment.

Žymės: , , , ,

Atleiskite, bet apie  N. Venskienę tiek. Nes ką dar galima pasakyti apie gatviniu brutalumu ir mentalitetu išsiskiriantį, neadekvačiai  susireikšminusį ir  kažkaip tapusiu teisėju žmogų? Tegul atsakymų ieško psichologai.

Skaityti visą įrašą

Saiko nejaučiantys populistai - lyg telefoniniai sukčiai

Paskelbta 2012 liepos mėn. 11 d. | 0 koment.

Žymės:

Kai sistema pasirenka populistines priemones savo reitingams pakelti, politinės atsakomybės klausimas netenka prasmės. Konkrečiu atveju buvo sąmoningai sudarytos sąlygos sureikšminti amoralų pseudopolitinį judėjimą, o paraštiniams politikieriams ir šiaip aferistams - siekti politinių aukštumų. Šis „ėjimo į politiką“ modelis taps klasikiniu amoralaus populizmo pavyzdžiu.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design