Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2016 spalio mėn.

Sveiki atvykę į žaliai rudą socializmą.

Paskelbta 2016 spalio mėn. 28 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

 

LVŽS programa: valstybiniai bankai, valstybinės vaistinės, valstybinės alkoholio girdyklos. Ir negalutinė naujiena galimu pavadinimu „Tegul nevykėliai dvėsta!“.  Įsiskaitykite į šią mintį: „Sveikuolius skatinti finansiškai, o nesirūpinantiems savo sveikata  bloginti sąlygas ligoninėse.“.  (TV3.lt).  Šio prieštaraujančio  elementariai pagarbai sergantiems žmonėms nacistinio išsivėmimo  autorius yra  buvęs violetinių  nusikaltėlių gynėjas ir jau greitai  Seimo narys nuo LŽVS, -  Dainius Kepenis. Profesionalas, taip sakant. 
Kol vyksta „derybos“ tarp valstiečių žaliųjų ir kitų (ne)galimų koalicijos narių, viena po kitos, lyg yla iš maišo pasirodė grostekiškos valstybinio verslo idėjos, kurios, jeigu ne Lietuvos Konstitucija, paverstų Lietuvą dar viena Venesuela. Ar toks Ramūno Karbauskio tikslas? Juk reikalaujama kategoriškai iš galimų koalicijos partnerių nusilenkti  LŽVS iki „žemelės“.  Ar  Tėvynės Sąjunga sutiks su tokiomis pavojingomis laisvai visuomenei idėjomis kompromiso vardan? 
Ar „socialdemokratai“ sutiks su šiomis betoninio komunizmo idėjomis? Nenustebčiau, juk visus keturis metus dirbo su TT ir DP palikę užribyje socialdemokratiją.  Negi dabar pasitrauksi į politinę pensiją  - užmarštį? Jeigu susimovę lygioje vietoje LSDP vadai nuspręstų  eiti į koaliciją su LŽVS, tai bus žingsnis į visišką LSDP sunaikinimą. Tada šiai partijai beliks susijungti su „kairesniu už kairiuosius“  R. Karbauskiu ir  Co.  Juolab, kad LSDP tapo  tikra  LŽVS analogija: maišas  demagogijos ir tiek pat katalikiško neoliberalizmo.  
Bet jeigu  „socialdemokratai“  atsikvošėtų ir atsisakytų  pagundos  eiti į koaliciją su  LŽVS, tai  likę  „ant ledo“ valstiečiai žalieji   logiškai sudarytų    koaliciją  su  „krikščioniais valstybininkais“  tomaševskininkais. Taip būtų galima kurti Lenkija 2.0 variantą.
Kai LŽVS „ideologai“,  gindami savas neva skandinaviškas idėjas  „valstybės nuosavybė“ duria pirštu į Švediją ir  Norvegiją, bet ne į Daniją, tai priminsiu, kad Švedijos didžiausios valstybinės įmonės kaip antai kasyklos, laivininkystės ir taip toliau, bankrutavo aštunto dešimtmečio viduryje iki devinto dešimtmečio pradžios.  Taip, valstybė valdo kelias dešimtis stambių įmonių, tame tarpe ir vaistines. Bet jeigu kas mano, kad šios valstybinės  įmonės neturi nešti pelno, tai apsirinka.  Tai pas mus metami valstybiniai milijardai į balą be jokios atsakomybės ir jokio pelno.
Valstybinės vaistinės? Vaistų už dyką Švedijoje niekas negauna. 
Valstybiniai bankai Švedijoje?  Tokie, regis,  buvo  sovietinėje Lietuvoje, jeigu neapsirinku.
Valstybinės alkoholio parduotuvės? Taip, Systembolaget -  valstybės kontroliuojama alkoholio girdykla Švedijoje vis dar veikia. Tai ne pelno siekianti įmonė, kurios tikslas yra sumažinti alkoholio vartojimą Švedijoje. Tačiau galiu atsakingai pareikšti,  kad  alkoholizmo Švedijoje mastų  ši politika nesumažino. Dar daugiau:  atsivėrus sienoms,  „saviems poreikiams“  prigrūstomis mašinomis teisėtai masiškai  vežamas  pigesnis alkoholis iš Danijos, Lenkijos, Vokietijos. Ar LŽVS svajoja aklinai apjuosti Lietuvą spygliuota viela?  
Reikėtų priminti pamiršusiems, kad valstybines įmones nuo konkurencijos apsaugoti galima tik  iš  mūsų, mokesčių mokėtojų, lėšų ir  remiant stambių verslų monopolį. Geriausias būdas kovoti su monopoliu tai veikiančios priežiūros institucijos,  konkurencinga  rinka, mažojo verslo  skatinimas bei mūsų kultūros išsaugojimui  svarbių specializuotų mažų verslų rėmimas.  
Nenoriu būti kaltinamas kažkokia išankstine antipatija valstiečiams žaliesiems.  Anot kai kurių dešiniųjų intelektualų, valstiečius derėtų traktuoti naujausiais krikdemais atstovaujančiais konservatyvų krikščionį lietuvį siekiantį atsispirti ES diktatui, svajojantį apie valstybės įsigalėjimą individo sąskaita.  
Ar reikia suprasti, kad LŽVS sąmoningai derina  kairiąsias ir krikščioniškai tautiškas ideologijas  galimai vengrų Jobik  partijos analogu? Tokį LŽVS „ideologijos“ vaizdavimą pavadinčiau angliškai „wishful thinking“, kai norima menamą paversti esamu.  Reikia būti kurčiam negirdėti grėsmingų laisvai visuomenei kalbų apie valstybės sugrąžinimą į valstybinio centralizmo laikus, nuo kurių bėgome  mokėdami ir gyvybės kaina.  Švedijos socialdemokratai, sukūrę gerovės valstybę, kaip tik dėl vis didėjančio valstybės apetito pralaimėjo kadaise rinkimus, o pastaruosius laimėjo ypač maža persvara.  LŽVS, patys prisistatydami profesionalais, viešai  kratosi bet kokio sąlyčio su ideologijomis.  Ši sąjunga vienija visiškai skirtingais  interesais  ir nežinia kokiomis  idėjomis  besivadovaujančius žmones. Jų flagmanas Saulius Skvernelis flirtavo su  visomis  stambiausiomis  Lietuvos  partijomis kol galiausiai rado prieglobstį  pas R. Karbauskį. Kitas  iš daugelio pavyzdžių – Dainius Kepenis. Negali nereaguoti, kai, prisidengiant „sveikuoliška“ filosofija, ši odiozinė figūra, rėmusi violetinio maro nusikaltėlius,   grasina  bausti nesveikuolius ligoninėse. Kaip? Gal marinti badu? Ir tos be jokios abejonės fašistinės idėjos skelbiamos visai Lietuvai LŽVS vardu. Ką sako R. Karbauskis apie tokį kraupų  jo partijos nario išsišokimą prieš sergančius žmones? Tikriausiai paskirs D. Kepenį sveikatos ministru, juk sveikuolis. 
Gal tikrai reikėtų konservatoriams nusileisti šiek tiek ir eiti į koaliciją su R. Karbauskiu idant Lietuvą gelbėti nuo kietos valstybės rankos  idėjos rėmėjų ir sergančių žmonių baudėjų?  Dar nežinia ką prisigalvos, juk kvailumui ir dar valdžioje ribų nebūna. 

LVŽS programa: valstybiniai bankai, valstybinės vaistinės, valstybinės alkoholio girdyklos. Ir negalutinė naujiena galimu pavadinimu „Tegul nevykėliai dvėsta!“.  Įsiskaitykite į šią mintį: „Sveikuolius skatinti finansiškai, o nesirūpinantiems savo sveikata  bloginti sąlygas ligoninėse.“.  (TV3.lt). Šio prieštaraujančio  elementariai pagarbai sergantiems žmonėms nacistinio išsivėmimo  autorius yra  buvęs violetinių  nusikaltėlių gynėjas ir jau greitai  Seimo narys nuo LŽVS, -  Dainius Kepenis. Profesionalas, taip sakant. 

Skaityti visą įrašą

Sugrąžinti socialdemokratiją partijai. Atsakymas Vyteniui Andriukaičiui

Paskelbta 2016 spalio mėn. 27 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

 

Sugrąžinti socialdemokratiją partijai. Atsakymas Vyteniui Andriukaičiui.
Vyteni Andriukaiti, LSDP garbės pirmininke,
keistai atrodo Tavo kalbėjimas atvirai DABAR, kai tas DABAR jau senai po laiko. Tas „po laiko“,  - keturi metai valdžioje. Toje valdžioje, kuri per tuos ketverius metus kažkur pradangino socialdemokratiją. Tiesiai šviesiai šnekant, kurią pradangino LSDP taryba, valdyba ir prezidiumas.  
Kaip pats puikiai žinai, turiu veik 30 metų patirties Švedijos politinėje kultūroje, kurioje vietinė socialdemokratija atvedė šalį į Gerovės valstybę. Jie rėmėsi tuo, kuo Lietuvos LSDP niekaip nesugebėjo remtis:  socialdemokratine pasaulėžiūra ir iš jos išplaukiančia ideologija, veikusia socialinės ir ekonominės politikos sprendimus. Taip pat,  – kategoriškas NE švogerizmui partijoje ir visuomenėje.   Bet kodėl švedų socdemai prarado valdžią 1991 metais po 71 metų toje valdžioje? Todėl, kad nustojo girdėti rinkėjus, kuriai ji atstovavo. Nustojo girdėti kritiškus partijos narius. Visiškai taip pat, kaip ir mūsų partijoje.
Mano tiesmukas klausimas Tau, Vyteni: kur buvai visus ketverius metus su tuo „DABAR“ žinojimu? Juk diskutavome intensyviai, pastoviai rodžiau į  klaidas, vesiančias į pralaimėjimą bei socialdemokratijos praradimą.  Rašiau Tau ir kitiems bičiuliams, kaip žinai.  Siūliau priemones,  galėjusias išgelbėti LSDP nuo pralaimėjimo lygioje vietoje. Kai nenorėjote girdėti ten, valdžios aukštumose, rašiau  viešai. Viešai, nes net LSDP EiPK pasirodė beprincipė ir bestuburė. 
Taip, visiškai sutinku su Tavo pozicija: LSDP neturi dalyvauti koalicijoje su dar vienais „gelbėtojais“  galimai išpažįstančiais kvazi krikdemišką ir kvazi tautininkišką „ideologiją“.  Tai sambūris individų su skirtingomis idėjomis, skirtingais interesais. Kažkieno bandymas primesti jiems kairiųjų etiketę ne tik kad nekelia juoko, bet yra tiesiogiai pavojinga šimtamečiai Lietuvos LSDP, jos  idėjai bei tradicijoms.  Dalyvavimas koalicijoje (kokiais primityviais sumetimais?) su LŽVS yra mūsų, LSDP susinaikinimas politine prasme ir žmogiškosios savigarbos prasme. Tauta mūsų nenori, ar gi dar neaišku?  
Šiandien darbas opozicijoje mums reikalingas kaip oras: būtina užsilaižyti žaizdas,  kurias partijai socialdemokratijos praradimas ir padarė. Šiame kontekste, Algirdai Butkevičiau, ne „kiti“, ne „išgalvoti“ skandalai, o Tavo paties ir Tavo aplinkos padarytos žaizdos partijai.  Būtina rinkti naują tarybą, valdybą, prezidiumą ir partijos pirmininką.  Pirmininko kalbėjimas „aš neatsistatydinsiu, nes reikia konsoliduoti partiją“ – ši pozicija žemiau kritikos, ar taip nemanai, Vyteni? Ši pozicija civilizuota politine atsakomybe, rūpesčiu partijos išlikimu  ir pagarba partijos nariams net nekvepia.  
Buvimas opozicijoje, sustačius viską į savo vietas, duos mūsų partijai laiko susigrąžinti socialdemokratiją. Be jos, mes tiesiog ištirpsime, būsime išmesti į istorijos šiukšlyną. Būtų nusikaltėliškai  neatsakinga, nes Lietuvai reikalinga tikra kairioji, socialdemokratinė, partija. 
Arkadijus Vinokuras,
LSDP EiPK narys. (Mano asmeninė nuomonė).Vyteni Andriukaiti, LSDP garbės pirmininke,

Vyteni Andriukaiti, LSDP garbės pirmininke,

Skaityti visą įrašą

Lietuvos Televizija apie Kauno hipius 1970-1975

Paskelbta 2016 spalio mėn. 26 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

LRT Virginijaus Savukyno laida "Istorijos detektyvai" jau antra laida apie Kauni hipius.

Skaityti visą įrašą

Profesionalai? Drebėk, Lietuva!

Paskelbta 2016 spalio mėn. 24 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

 

Nušlavę abi stambiausias Lietuvos politines partijas – TS-LKD (31 mandatų) ir suvarę į ragą LSDP (17 mandatų) – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (54 mandatai) rodys kelią Lietuvai. Kaip? Profesionaliai. Tik su universitetų diplomais, pamirštant kad bent Lietuvoje aukštasis išsilavinimas nei nuo kvailumo, nei nuo korupcijos neapsaugo. 
LVŽS atveju, valstybės alkoholio pardavimo ir vaistinių monopolijos įsipaišo į tą patį minėtą apibrėžimą. O kaip su Lietuvos žemele? LVŽS žemę ir toliau (ne)pardavinės užsieniečiams, kad saviems liktų kur ubagaus suguldyti. 
Tikiu LVŽS partijos lyderio Ramūno Karbauskio kairiojo ir dešinio idealizmo kokteiliu. Nors politika nėra bažnyčia, todėl politikais tikėti nevalia, bet šiuo atveju nieko kito nebelieka. Tačiau ir tą tikėjimą Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius sukompromitavo jam įvardijus LVŽS ideologiją tuo, kuo ji ir kažkaip norom nenorom kvepia nacionalsocializmu. Kaip tai atrodo lietuviškoje tikrovėje, pavyzdį pateikė pats R. Karbauskis: kursime vaistinių monopolį Lenkijos pavyzdžiu kartu su Bažnyčia. Teigiama, kad vaistų kainos ten sumažėjo. 
Tikrai reikalinga rimta konkurencija tarp vaistinių be jokių kartelinių susitarimų. Mūsų piliečių pajamos per mažos brangiems vaistams. Su tuo negalima nesutikti. Ir šioje vietoje kairieji tikrai plos kairuoliškiems socialinių problemų sprendimų būdams, kurių patys net nebandė įgyvendinti, o konservatoriai plos konservatoriškiems jų sprendimams. Belieka viltis, kad už abortus moterys penkiems metams į kalėjimą sodinamos nebus, kaip tai norėta įgyvendinti Lenkijoje. 
Beje, kodėl R. Karbauskis savo versluose dirbantiems nemoka vakarietiškų algų taip konkrečiai parodant pavyzdį, kaip stabdyti emigraciją, nesuprantama.

Nušlavę abi stambiausias Lietuvos politines partijas – TS-LKD (31 mandatas) ir suvarę į ragą LSDP (17 mandatų) – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (54 mandatai) rodys kelią Lietuvai. Kaip? Profesionaliai. Tik su universitetų diplomais, pamirštant kad bent Lietuvoje aukštasis išsilavinimas nei nuo kvailumo, nei nuo korupcijos neapsaugo. 

Skaityti visą įrašą

J. Pundzius ir naujas konservatorių planas Lietuvai

Paskelbta 2016 spalio mėn. 19 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Net aklas mato ir kurčias girdi, kad kandidatuojančio į Seimą TS-LKD nario, buvusio Kauno klinikų vadovo Juozo Pundziaus argumentai apie „dėduko“ ar „tėtuko“ jam paliktus milijonus eurais yra, medicininiais terminais šnekant, neadekvatūs. Ir kas galėjo pagalvoti, kad Kauno klinikų vadovas, būsimasis Seimo narys neadekvatus! Panašių veikėjų yra ir daugiau šioje partijoje. Ar toks ir yra konservatorių planas Lietuvai? 
Kas pamena, tai dar konservatorių valdymo laikais ši partija (kaip ir šios kadencijos LSDP) taip pat buvo purtoma švogerizmo ir korupcijos skandalų. Vienas kitas tų skandalų veikėjas, kaip antai Dainius Kreivys skaudžiai nuteistas antrai kadencijai į Lietuvos Seimą. 
Kaip reaguos naujasis ir jaunasis, principus mūru ginantis konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis? Remiantis R.Malinausko ir LSDP konflikto patirtimi, operacija – politine prasme – turėtų būti žaibiška, kategoriška: lauk Pundziau! Nes su tokia pradžia bet kokia viltis pakelti Lietuvos politinės etikos kartelę į civilizuotesnį lygį mirs greičiau, nei Seimo ir Vyriausybės vairą perims naujieji svieto gelbėtojai ir lygintojai. 
Ateitis tikrai optimizmu nekvepia. Vienoje pusėje valstiečiai –žalieji. Vaizdžiai ir nepiktai tariant, kaip toje pasakoje „Alibaba ir 40 plėšikų“. Vadovas su 34000 hektarų žemės kišenėje, bet prisistatantis kariuoju, (o kartais dešiniuoju, matyt priklauso nuo vėjo krypties) ir dar galimai 40 visiškai skirtingais tikslais į Seimą genami ir jokios bendros idėjos nekontroliuojami veikėjai. Jie patys teigia, esą visi iki vieno profesionalai. Tikrai?

Net aklas mato ir kurčias girdi, kad kandidatuojančio į Seimą TS-LKD nario, buvusio Kauno klinikų vadovo Juozo Pundziaus argumentai apie „dėduko“ ar „tėtuko“ jam paliktus milijonus eurais yra, medicininiais terminais šnekant, neadekvatūs. Ir kas galėjo pagalvoti, kad Kauno klinikų vadovas, būsimasis Seimo narys neadekvatus! Panašių veikėjų yra ir daugiau šioje partijoje. Ar toks ir yra konservatorių planas Lietuvai? 

Skaityti visą įrašą

Lietuvoje neliko šiuolaikinės kairiųjų partijos

Paskelbta 2016 spalio mėn. 11 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Ar tikrai neliko? Tiesą sakant, tokios niekada ir nebuvo. Reikėjo dvidešimt penkerių metų ir 2016–ųjų rinkimų tuo įsitikinti. Per ketverius metus „socdemai“ taip ir nesugebėjo susigrąžinti socialdemokratijos partijai. Tos socialdemokratijos, kuri sugeba ne tik lėšas skirstyti, bet ir kurti socialiai atsakingą rinką bei solidarią visuomenę. Tai ką mes tokio turėjome? Atsakymas akivaizdus: liberalų ir krikdemų kloną apsimetusi socialdemokratu. A. Butkevičius: „Kuo mūsų rinka bus konkurencingesnė, tuo žmonės bus laimingesni“. 
Ir šioje vietoje hipotetiškai atsiveria TS-LKD – LRLS – LSDP koalicijos galimybė. Turėtume bent išbandytas ir kiekvieną savaip už valstybę atsakingų partijų bloką. Žinoma, su naujų LSDP pirmininku, juk anos dvi pirmininkus pasikeitė, būtų kažkaip nepatogu su tuo pačiu. Bet, Lietuvoje vardan valdžios viskas įmanoma, todėl šiandieniniai „socdemų“ vadovai tikisi ir vėl prasmukti į valdžią su bet kuo tikslu ne valdyti, bet kažkaip išsisukti nuo atsakomybės už jau mažiausiai dvejus metus mano prognozuojamą jiems rinkimų fiasko. 
Taip ir atsitiko: nuvažiuota nuo kadaise 31 proc. simpatijų iki šiandienos 14,44. Išsisukti nepavyks. Norint susigrąžinti socialdemokratiją partijai jos vardu, pasitraukti turės jos pirmininkas Algirdas Butkevičius, visa valdyba ir prezidiumas. Jie visi iki vieno turi prisiimti atsakomybę. Antraip tie patys susireikšminę partijos atstovai patekę į Seimą ir toliau manys, kad jie, lyg kokia išrinktųjų kasta, ir vėl galės šokdinti partijos narius. Laikas partijos nariams suvokti, kad be partijos vidinės demokratijos matysime socialdemokratiją kaip savo ausis. Negali partija vadintis demokratine, kai jos atstovai tampa nevaldomais, susireikšminusiais kunigaištukais numetančiais lyg kaulą šuniui nurodymus nariams jiems tyliai linkčiojant galvas. Taip, jie linkčiojo ir prisilinkčiojo. 
Ir kaip aiškina buvęs premjeras ir iš LSDP pirmininko posto turėsiantis pasitraukti A. Butkevičius kritimą į nematytas partijai žemumas? Patentuotu paksišku kalbėjimu „mes nekalti, aplinka kalta“. Taip eilinį kartą atsiskleidžia partijos vadovo intelektinis skurdumas. Galėjo bent atsimušinėti protingesniais argumentais, kaip antai „Visa Europos socialdemokratija krizėje, nes nespėja ranka rankon su besikeičiančia visuomene, globalizmu, stambių įmonių bėgimu į... Kiniją“, na, kažką panašaus.

Ar tikrai neliko? Tiesą sakant, tokios niekada ir nebuvo. Reikėjo dvidešimt penkerių metų ir 2016–ųjų rinkimų tuo įsitikinti. Per ketverius metus „socdemai“ taip ir nesugebėjo susigrąžinti socialdemokratijos partijai. Tos socialdemokratijos, kuri sugeba ne tik lėšas skirstyti, bet ir kurti socialiai atsakingą rinką bei solidarią visuomenę. Tai ką mes tokio turėjome? Atsakymas akivaizdus: liberalų ir krikdemų kloną apsimetusi socialdemokratu. A. Butkevičius: „Kuo mūsų rinka bus konkurencingesnė, tuo žmonės bus laimingesni“. 

Skaityti visą įrašą

Ar Putinas ruošia Rusiją karui? Taip.

Paskelbta 2016 spalio mėn. 7 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Ar tikrai V. Putinas ruošia Rusiją karui? Tikrai. Ar tai tiesa? Nežinau, ar tai tiesa. Mat V.Putino Rusijos karinės doktrinos esmė – neprognozuojamumas. Ji išties pavojinga. Todėl NATO, Europa, Skandinavija ir JAV turi ruoštis karui su Rusija. 
Ruoštis taip, kad Rusijos karinių raumenų rodymas atitiktų silpnos Šiaurės Korėjos modelį: daug triukšmo dėl nieko. Jeigu Rusija būtų tokia galinga, kaip ji bando parodyti, Ukraina jau būtų praryta be jokių Rusijai skaudesnių politinių pasekmių pasaulinėje arenoje. Todėl tas triukšmas greičiausiai skirtas vidiniam naudojimui. Pozityviai mąstant, V.Putino režimui svarbiausia, kad savi, tai yra Rusijos visuomenė, būtų užimta kitais klausimais nei kaip išgyventi nuo ryto iki vakaro ir nepyktų ant valdžios. 
„Neo imperinės“ Rusijos po imperialistinės aspiracijos yra niekas kita, kaip vaidyba vidaus rinkai ir šantažas Vakarams. Jau kuris laikas Rusijos valdžia eina link va bank situacijos su Vakarais. Tai rimta. Nesvarbu, kad Ukrainoje įstrigo, nesvarbu, kad Sirijos miestus pavertė skerdynių poligonais, kuriame naudojamos uždraustos bombos bei cheminiai ginklai, nesvarbu, kad naikinamos ligoninės. B.Assado režimas dalį Sirijos jau prarado. Svarbiausia, parodyti Vakarams rusiškąjį nesiskaitymą su žmonių gyvybėmis. Šitas „mes naikinam viską su visu tuo, ką turime“ yra niekas kita, kaip žinia Vakarams laikytis atokiau nuo Rusijos, jeigu nenori matyti savo miestų sulygintais su žeme. 
Rusija jau šiandien grasina Sirijoje naikinti JAV naikintuvus, jeigu JAV nuspręstų smogti Sirijos daliniams. JAV nieko nebeliks, kaip parodyti eilinį piktą susirūpinimą... Izraelio nausėdijų statybų programa Vakarų Krante. 
Rusija žudo Sirijoje nesiskaitydama su žmonių gyvybėmis. Nesiskaito, nes žino, kad niekas nepajudins piršto. B.Obamos vyriausybė savo bejėgiškumą Sirijoje rodo kiekvieną dieną. Laikas, kai JAV galėjo reaguoti Sirijoje, diktuoti savo poziciją nestabdoma, praėjo. Nuo to laiko žuvo dar dešimtys tūkstančių nieko dėtų žmonių su milijonais pabėgėlių užplūstančiais Europą. 
Todėl nekaltų žmonių kraujais suteptos ir Taikos Nobelio premijos laureato JAV prezidento B. Obamos rankos. Abu, B.Obamą ir V.Putiną, reikėtų nutempti į Hagos teismą. Žmogus, turintis galios sustabdyti nusikaltimą, bet tos galios nerodantis, tampa nusikaltėlio bendrininku.

Ar tikrai V. Putinas ruošia Rusiją karui? Tikrai. Ar tai tiesa? Nežinau, ar tai tiesa. Mat V.Putino Rusijos karinės doktrinos esmė – neprognozuojamumas. Ji išties pavojinga. Todėl NATO, Europa, Skandinavija ir JAV turi ruoštis karui su Rusija. 

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design