Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 gruodžio mėn.

Apie Lietuvos raganas ir ura-patriotus

Paskelbta 2017 gruodžio mėn. 19 d. | 4 koment.

Žymės: , , , ,

Pradėsiu, visgi, nuo ura-patriotų. Kas tie ura-patriotai? Juk reikėtų susitarti dėl apibrėžimo. Pateiksiu Seimo narės Aušros Maldeikienės požiūrį, kurį ji išdėstė FB paskyroje: „Esu skaičiusi daugybę tekstų – knygų, pamfletų, liaudies laiškų „į laikraštį“ apie sovietinius žmonių persekiojimus. Patinka ar ne, R. Vanagaitė dabar dorojama pasitelkiant tokią sovietinę retoriką, kad akys apvalėja. Kokie dabar metai? 1937 m., 1952 m., (varymas ant daktarų žydų...), 1959 m.?.. Niekas nesikeičia pasaulyje. Ir partizanus su ta retorika dorojo, ir kgbistus... Dorojo visada taip ir todėl, kad nemąstančiam žmogui visada labai jauku pilkoje minioje. Dabar ta minia prieš Vanagaitę, o po 10 ar 15 metų – prieš A. R. Vanagą. Nes nėra tai miniai skirtumo, prieš ką ir kodėl; daugumai šilta ir jauku pilkoje emocijų apimtoje minioje.“

Skaityti visą įrašą

Grąžinti Jeruzalę arabams? Gerai. Grąžinkime Vilnių lenkams.

Paskelbta 2017 gruodžio mėn. 11 d. | 2 koment.

Žymės: , , , , ,

Na, pateiksiu gal kiek kuklesnį pasiūlymą Lietuvos užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui. Tai tam, kuris teigia, kad Rytų Jeruzalę reikia atiduoti Palestinos arabams. Taip jis praleido progą patylėti. Nedera Lietuvos užsienio reikalų ministrui lyg papūgai kartoti, tiksliau, – pripažinti priešiškų Izraeliui valstybių Jungtinėse Tautose primestas Artimųjų Rytų žaidimų taisykles. Tas kuklus pasiūlymas būtų toks: atiduoti dalį Vilniaus su Aušros vartais Lenkijai. Mat jie šimtmečiais turėjo istorinį ir religinį ryšį su Vilniumi. Lietuvai nesutikus, supykusi Lenkija kreipsis į Jungtines Tautas, kurios 151 narė, negalinti pakęsti Lietuvos, pripažins Vilniaus senamiestį su Aušros vartais Lenkijos teritorija. Kaip jums, pone užsienio reikalų ministre, toks scenarijus? Jeigu nepatiko, tai pripažinkite visą Jeruzalę Izraelio sostine.

Skaityti visą įrašą

Škirpa: kai nutylima nepageidaujama tiesa

Paskelbta 2017 gruodžio mėn. 2 d. | 3 koment.

Žymės: , , , , , ,

Atidžiai perskaičiau Vidmanto Valiušaičio straipsnį „Kodėl šmeižiamas Kazys Škirpa?“. Pasigedau jau a. a. garsaus, žinomo ir Lietuvoje, litvako, Izraelio istorijos profesoriaus Barry Rubino pozicijos. Štai ji: „Noriu pabrėžti, kad įvykius reikia egzaminuoti kuo objektyviau, siekti sąžiningai pateikti įrodymus, patvirtinti juos ir sekti paskui faktus.“ Profesoriaus B. Rubino giminės buvo nužudyti Lietuvoje. Delfi.lt pateikė interviu su prof. Barry Rubinu, kuriame jis be užuolankų teigė, kad tapę komunistais žydai virto ir žydų visuomenės išdavikais, ir kad juokinga bijoti kalbėti apie komunizmo nusikaltimus bei ginčytis, kas kentėjo labiau.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design