Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2018 gegužės mėn.

LVŽS blaivybės vajus - naudingas?

Paskelbta 2018 gegužės mėn. 25 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Karbauskininkai ir kirkilai pakylėti. Jų reitingai kyla kaip ant mielių. Priežastis – labai paprasta Lietuvoje mulkinti žmones. Ypač senesnius, niekaip nesusigaudančius naujojoje demokratinėje tikrovėje. Todėl ir uspakkichams lengva gyventi, kol liaudis leis save mulkinti ar – įbauginti. „Centro kairiųjų“ pensijos reforma ir yra tas baubas, kuriuo grasina būsimuosius pensininkus „nuosaikūs socdemai“ ir karbauskininkai. Pasirodo, premjerą S. Skvernelį ir jo rėmėjus eilinį kartą įtakoja verslas, kurio interesus galiausiai ir gina. Kitaip tariant, ši vyriausybė yra niekas kita, kaip vilkas avies kailyje.

Skaityti visą įrašą

Kaip elgtųsi Lietuva, jeigu ją „taikiai“ pultų Rusija?

Paskelbta 2018 gegužės mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Hamas teroristai, valdantys Gazos ruožą, sugalvojo mirtiną viešųjų ryšių triuką: jie paskatino tūkstančius neginkluotų palestiniečių pulti Izraelio sieną. Tikslas, kurio neslepia Hamas, sugriovus tvorą, skiriančią Gazą nuo Izraelio, (Izraelio valstybės siena), užpulti ir kiek galima daugiau naikinti Izraelio gyvenamuosius rajonus. Tarp „taikių“ protestuotojų buvo ir yra ginkluoti Hamas teroristai. Kokių priemonių sustabdyti panašią taktiką - neva taikiai brautis į svetimą teritoriją, imtųsi Lietuva?

Skaityti visą įrašą

Kodėl lietuviai gėdijasi žydų gelbėtojų?

Paskelbta 2018 gegužės mėn. 7 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Jau 14 metų valstybė atsisako ryžtingai prisidėti prie žydų gelbėtojų pagerbimo. Vilniaus meras vis nesuranda vietos paminklui ar memorialui. Galiausiai, Lietuvos žydų bendruomenė pati pasiruošusi finansuoti projektą. Tai būtų paminklas Lietuvos sąžinei. „Jų vardai turėtų būti aukso raidėmis iškalti ir nepriklausomoje Lietuvoje. Turėtų iškilti paminklas lietuvių Tautos Teisuoliams, tiems, kurie didžiausios tamsybės laikais nešė beginklėse nudegintose rankose sąžinės, doros, artimo meilės žiburį“, 2004 metais rašė garsus Lietuvos rašytojas, pats išgelbėtas lietuvių šeimos – a. a. Icchokas Meras.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design