Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2013 lapkričio mėn.

Mažieji lukašenkos ir putinai Lietuvoje

Paskelbta 2013 lapkričio mėn. 19 d. | 2 koment.

Žymės: , , , , , , ,

Na, kažkas ne taip su požiūriu į žiniasklaidą Lietuvoje. Regionų savivaldybėse, regis, suklestėjo mažųjų lukašenkų ir putinų mada. Savivaldybės steigia nuosavus laikraščius už mokesčių mokėtojų pinigus. Savivaldybių vadovai, tuo tarpu, vienas po kito nusprendė mesti lauk žurnalistus iš viešų posėdžių. Kupiškio rajono Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis net stebisi: „Tai kas čia per profesija, kad jums (žurnalistams) visur galima?“  

Skaityti visą įrašą

Pažyma, suteikusi jėgos institucijoms nevaldomą ginklą

Paskelbta 2013 lapkričio mėn. 12 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Beprecedentis įvykis naujosios Lietuvos istorijoje – liudininkais paskelbtų žurnalistų persekiojimas, kratos jų namuose ir darbovietėse. Gėdingas ne tik pats įvykis, bet jėgos institucijų visiškas nesuvokimas, kurioje santvarkoje jos veikia. Kažkas žinojo apie jėgos institucijose išplitusi aklą nuolankumą. Tai, kas šiandien vyksta prieš mūsų akis, yra neprincipingų vidutinybių bakchanalija. Tokie išmoko mintinai demokratijos kalbėsenos žargoną, niekaip nesuvokdami jo turinio.

Skaityti visą įrašą

Back in USSR arba žurnalistai po padu

Paskelbta 2013 lapkričio mėn. 8 d. | 3 koment.

Žymės: , , , , , , ,

Areštuoti žurnalistai? Viduryje nakties išvedama redaktorė? Paimti kompiuteriai? Viskas gerai ir nieko naujo. Tokių atvejų šimtai. Rusijoje. Bet toks pat nesiskaitymas su žurnalistais, su viena didžiausių žinių agentūrų – BNS – Baltijos valstybėse peržengia elementarios pagarbos laisvam žodžiui ribas. Kuriam čia teisėjui stuktelėjo absurdiška mintis suteikti STT teisę su žurnalistais elgtis lyg kagėbistams „geraisiais“ sovietiniais laikais?

Skaityti visą įrašą

Seimo pirmininko kėdė – perlas kiaulėms

Paskelbta 2013 lapkričio mėn. 4 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Šiandien taip ir yra. L.Graužinienės nei su Konstitucija, nei su elementariu mandagumu nesuderinami pasisakymai atspindi jos pačios ir jos partijos psichologinį skurdumą, primityvumą. Ir ne tik. Tokio asmens patekimas į aukščiausią valdžios ešeloną rodo šiandienos politiko ir politikos supratimą. Tai vėžio diagnozė mūsų politinei sistemai. Argi socialdemokratų partija šito nesuvokia?

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design