Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2012 spalio mėn.

Apie prezidentės NET (ne) ir kitus politinius veiksnius

Paskelbta 2012 spalio mėn. 29 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

TSPMI vadovas Ramūnas Vilpišauskas, reaguodamas į prezidentės Dalios Grybauskaitės nenorą pripažinti Darbo partiją kaip galimą koalicijos partnerę, sakė: „Kita vertus, jeigu nauja dauguma susitars tarpusavyje, teisiškai prezidentė turės labai mažai galių ką nors pakeisti koalicijos sudėtyje. Vis dėlto Lietuvoje parlamentinė dauguma gali būti gana tvirta ir nepritarti tam, ką siūlo prezidentė. Todėl žiūrint grynai formaliai, teisiškai, prezidentės pozicija nebūtinai gali pakeisti dabar besiformuojančią naują valdančiąją koaliciją, bet jos pozicija neabejotinai yra svarbus politinis ir moralinis veiksnys“. Politinis veiksnys, - taip. Moralinis? Anaiptol.

Skaityti visą įrašą

Trigubi politikų standartai

Paskelbta 2012 spalio mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , , , , , ,

Sakoma, kad turint „gerą“ draugą, priešų nereikia. Šį posakį patvirtina TS-LKD įtakingiausių politikų žaidimas su violetine minia. Pasekmė – 100 tūkstančių galimų konservatorių rėmėjų atidavė savo simpatijas septyniems politiniams telefoniniams sukčiams.

Skaityti visą įrašą

Johan Bonny, Antverpeno vyskupas apie „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją“

Paskelbta 2012 spalio mėn. 5 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , , , , ,

Be komentarų pateikiu Johan Bonny,  Antverpeno vyskupo straipsnį apie spektaklį „Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją“.

Skaityti visą įrašą

Šalin cenzūrą! Šalin rankas nuo meno ir menininko!

Paskelbta 2012 spalio mėn. 5 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Tik ką iš po nosies nugvelbė paskutinį bilietą į rytojaus spektaklį "Apie Dievo Sūnaus veido koncepciją". Gerai, kad viską išpirko, gerai, kad jau apie 500 piliečių pasirašė protesto laišką prieš fanatizmą, religinius fanatikus ir komunisto/fašistinius debilus. Mes ne Iranas. Mes ne musulmonų fundamentalistai. Krikščionybė nepropagoja minties suvaržymo. Tai daro fanatikai pasiskelbę save tarpininkais tarp Dievo ir Žmogaus.  Kas juos įgaliojo?
Pagarba mūsų Dramos teatro vadovams ir personalui, kolegoms. Pridedu kreipimąsi. Galite pasirašyti, kam svarbu ginti žodžio ir kūrybos laisvę.

Kreipimasis į Lietuvos politikus, dvasininkus, menininkus ir visą visuomenę:

Į „Sirenų“ festivalį buvo kreiptasi su prašymu išplatinti šį kreipimąsi, kurį pasirašė 497 Lietuvos  piliečiai, jų tarpe 9 Nacionalinės premijos laureatai ir kiti įžymūs meno ir visuomenės veikėjai. Prašome pasidalinti šia informacija.

Skaityti visą įrašą

Klaipėda – liberalų sąjūdžio bastionas? Mitas

Paskelbta 2012 spalio mėn. 2 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Žinau, kad bus aršiai bandoma paneigti šį teiginį. Mat teigiama, kad Klaipėda yra liberalsąjūdiečių bastionas ir perlas jų politikos karūnoje. Tačiau nepaneigsi fakto, kad liberalai Klaipėdoje pralaimės rinkimus. Kodėl?

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design