Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 rugpjūčio mėn.

Politikas ir „vyro gyvojo vandens šaltinis“

Paskelbta 2017 rugpjūčio mėn. 28 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Kaip diena, taip ir LVŽS politikų skambi žinia tautai. Tai kovojama už amžiną embrionų įšaldymą, tai už Rusijos dvasingumo plėtrą Lietuvoje, lyg penkiasdešimties metų „dvasingos“ okupacijos būtų negana, tai prieš alkoholizmą – tokiais būdais, kurie jau ir Švedijoje bei Norvegijoje nebeveikia. Kai pristingama idėjų, atviraujama trisdešimčia tūkstančių knygų Ramūno Karbauskio draugės balsu.

Skaityti visą įrašą

Ar LVŽS tikslas – Lietuvos diskreditacija?

Paskelbta 2017 rugpjūčio mėn. 21 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Savo siūlymu nusispjauti į fiskalinės drausmės įstatymus LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikriausiai siekia sudrebinti Lietuvos, kaip patikimos ES valstybės, pagrindus. Toks sprendimas būtų grubus Lietuvos ratifikuotos sutarties su ES pažeidimas. Kam jam parūpo diskredituoti Lietuvą? Juk būdamas verslininkas, puikiai žino, kad fiskalinės drausmės įstatymai skirti apsaugoti valstybės, tai yra mūsų visų, piniginę nuo beprotiškų politikų užgaidų didinti valstybės skolą, gyventi ne iš savo kišenės. Kad perteklių būtina atidėti juodai dienai, bauginančiai parodė Graikija. Regis, ponas R. Karbauskis nusprendė imtis valstybės ekonomikos pagrindų destabilizacijos.

Skaityti visą įrašą

Šarlotsvilio lietuviški (ne)atgarsiai

Paskelbta 2017 rugpjūčio mėn. 18 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , , , ,

JAV prezidentas Donaldas Trumpas turi problemų su vakarietiškomis demokratinėmis vertybėmis. Tai jis parodė jau ne vieną kartą. Pirmas jo pareiškimas, esą nėra jokio skirtumo tarp Vladimiro Putino Rusijos ir JAV, sukėlė didžiulį neigiamą atgarsį, ypač Rytų Europoje. Jo pasisakymas po įvykių Virdžinijos valstijos Šarlotsvilio mieste neiškrenta iš to paties neigiamo konteksto. Reaguodamas į „white supremacy“ – baltųjų viršenybės ideologijos rėmėjų, tai yra kukluksklano ir neonacių demonstrantų, susidūrimą su protestuojančiais prieš nacizmą ir rasizmą kairiaisiais bei anarchistais, D. Trumpas kiek padelsęs sukritikavo neonacius. Tačiau vėliau apsigalvojo ir dėl smurto apkaltino abi puses.

Skaityti visą įrašą

Buvę pirmininkai šauna pro šalį

Paskelbta 2017 rugpjūčio mėn. 5 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , ,

Socialdemokratų politinis elitas neatlaikė psichologinio spaudimo. Pasijusti buvusiais nėra lengva. Buvę pirmininkai Gediminas Kirkilas, Algirdas Butkevičius ir Česlovas Juršėnas nusprendė imtis rimtų veiksmų prieš koalicijos su LVŽS nutraukimo šalininkus. „Trojka“ laiške LSDP nariams pareiškė, esą be partijos dalyvavimo koalicijoje Lietuvos valstybės stabilumui – šakės. Tačiau šis iš piršto laužtas pareiškimas yra ne ka kita, kaip Lietuvos demokratijos savireguliacijos mechanizmų menkinimas. Tų mechanizmų, kurie neleidžia nei vienai politinei partijai susitapatinti su valstybe. „Valstybė – tai aš!“ šūkiui demokratinėje Lietuvoje vietos nebėra. Todėl toks gąsdinimas kvepia naftalinu.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design