Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2017 rugsėjo mėn.

Skirtingos Skvernelio ir LSDP tikrovės

Paskelbta 2017 rugsėjo mėn. 24 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Po LSDP Tarybos sprendimo pritarti pasitraukimui iš koalicijos su LVŽS, premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad ir toliau dirbs su socialdemokratų frakcija Seime, o su partijos vadovu Gintautu Palucku nemato reikalo susitikti. Šioje vietoje logiškas asmeniškas kreipimasis į premjerą: „Premjere, atleiskite, kokioje tikrovėje gyvenate? Pačiam nebūnant jokios partijos nariu, matyt, sunku suvokti arba suvokus susitaikyti su mintimi, kad frakcijos Seime nariai nėra nukritę iš Marso. Antraip nei Jūs pats ir Jūsų (ne)atstovaujama (ne)partija, socialdemokratų Seimo frakcija veikia partijos Statuto ir partinės drausmės rėmuose.“

Skaityti visą įrašą

Viena tauta – dvi kančios

Paskelbta 2017 rugsėjo mėn. 18 d. | 8 koment.

Žymės: , , , ,

Rugsėjo 23 dieną Lietuvoje vėl bus minimos Holokausto aukos. Antrojo pasaulinio karo metais nacių vykdytas žvėriškas nusikaltimas žmoniškumui buvo nukreiptas pabrėžtinai prieš vieną tautą – žydus. Tikslas buvo aiškus – galutinis žydų tautos sunaikinimas. Tas naikinimas vyko pramoniniu būdu. Atitikmens tokio masto žmonių žudymui konvejeriu, dujų kamerose, žmonijos istorijoje nerasime. Kita vertus, pavyzdžių, kai lyg ir geranoriški kaimynai staiga pavirsta niekuo dėtų vaikų, moterų, senelių, vyrų žudikais, toje istorijoje apstu.

Skaityti visą įrašą

Socialdemokratinė gegužinė - pagal Danielių Dolskį

Paskelbta 2017 rugsėjo mėn. 11 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , , ,

Didžiojo Danieliaus Dolskio daina „Gegužinė“ (komiškas vaizdelis) puikiai iliustruoja tai, kas vyksta šiandien Lietuvos socialdemokratų partijoje. Trylika frakcijos narių mano, anot D. Dolskio, kad Gintautas Paluckas „Jaunas žmogus biški glušas/taigi reikia ir ant dūšios“. O daugiau nei pusė socialdemokratų partijos skyrių, norinčių palikti gegužinę, savo ruožtu atšauna: „Lig dvylikės menkas ūpas, kožnam buterbrodai rūpi/ Ir valstybinis kitimas po truputį augti ima“.

Skaityti visą įrašą

Politinė opozicija kaip košmaras

Paskelbta 2017 rugsėjo mėn. 5 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Lietuvos politines partijas, regis, persekioja trys ramiai miegoti neleidžiantys košmarai. Pirmasis – pralaimėjimas rinkimuose. Antrasis – iškritimas iš Seimo. Trečiasis – darbas opozicijoje. Pakalbėsiu apie pastarąjį „košmarą“.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design