Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2015 rugpjūčio mėn.

Lietuvos didvyriai ir moralinis reliatyvizmas

Paskelbta 2015 rugpjūčio mėn. 31 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Kaskart minint Lietuvos piliečių trėmimus į Rusijos glūdumas, arba paliečiant pokarinės ginkluotos rezistencijos įvykius bei jų veikėjus, „žydų klausimas“ iškyla į Lietuvos viešąją erdvę. Ir kada gi ši tema nustos būti kurstoma?

Skaityti visą įrašą

Prezidentė kaip kaltintoja, teisėja ir budelė

Paskelbta 2015 rugpjūčio mėn. 28 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Negarantuotina, kad net ir įvardijusi Rusiją teroristine valstybe, prezidentė Dalia Grybauskaitė pateks į rimtus Lietuvos istorijos analus už šį drąsų pareiškimą. Greičiausiai ji bus teikiama pavyzdžiu, kaip negali, neturi elgtis aukščiausia valstybės pareigūnė.

Skaityti visą įrašą

Švebeldžiuojantys iki mirties čekuoliai

Paskelbta 2015 rugpjūčio mėn. 17 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Leiskite pratęsti sąrašą: sakalai, landsbergiai, adamkai, visa plejada senų aktorių, na, ir dar dešimtys tūkstančių vis dar su anuo svietu nesusitariančių ir niekaip neprarandančių sąmonės veikėjų. Lyg šitokio akiplėšiškumo būtų negana, vis dar ne tik norinčių, bet ir turinčių gebėjimų ką pasakyti, ką parodyti, ar ko pamokyti.

Skaityti visą įrašą

V. Mazuroni, ar 300 000 asmeninio ūkio žemės naudotojų – klanas?

Paskelbta 2015 rugpjūčio mėn. 10 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Darbo partijos deleguota ŽŪM ministrė Virginija Baltratienė (delfi.lt) rėžė iš peties: „Nors įstatymai ir tada, ir dabar vienareikšmiai pasisako už nuosavybės atstatymo viršenybę, bet klanas su komentatoriais ir kitais asmeninio ūkio žemės naudotojais, nerimsta. Ir nesvarbu, kad jie tos žemės niekada nedirbo, nesvarbu, kad teismų sprendimai yra, svarbu kaip nors išlupti tą žemės lopinėlį iš teisėto žemės savininko.“.  Savo FB paskyroje naujai iškeptas Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis ne tik pagyrė  ministrę už tokį „šaunų“ pasisakymą, bet ir  pasiūlė jai paploti. Už ką? Kad ŽŪM ministrė išvadino 300 000 Lietuvos asmeninio ūkio žemės naudotojų klanu (šnekamojoje kalboje – vagimis), kuriems „svarbu išlupti svetimos žemės lopinėlį“? Eilinį kartą Darbo partija parodo savo cinišką požiūrį į žmogų, į teisę, į įstatymus.   

Skaityti visą įrašą

Darbo partija konfiskuoja žemes

Paskelbta 2015 rugpjūčio mėn. 3 d. | 1 koment.

Žymės: , ,

Patikslinsiu: Darbo partijos vadovaujama Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos, pasitelkusi galimai nesąžiningus ar nekompetentingus  NŽT Vilniaus rajono  biurokratus, remdamasi kažkelinto NŽT vadovo įsakymu dėl  nedirbamos asmeninio ūkio žemės konfiskacijos, be jokio teisėto pagrindo konfiskuoja  jas Zujūnų seniūnijoje, Buivydiškių seniūnijoje bei Trakų rajone. Paliesta šimtai žmonių. NŽT biurokratai, nesudarę jokios komisijos, be jokio perspėjimo, be liudininkų apklausos, be pokalbio su žmogumi, užmetę akį iš satelito savavališkai nusprendžia, kad neva vienas ar kitas žemės plotas nėra dirbamas. Nors tos žemės naudotojai tas žemes dirbo ir dirba  bent 30 metų, ką įrodo dokumentai. Bet satelito „vaizdo“  pakanka asmeninio ūkio žemės konfiskacijai net nepranešus tos žemės naudotojams.  Klausimas: nuo kada biurokratinių tarnybų vadovų įsakymai tampa viršesniais už Lietuvos Konstituciją?

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design