Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2011 spalio mėn.

Izraelio „Achilo kulnas“ – ne silpnumas, o dvasios stiprumas

Paskelbta 2011 spalio mėn. 19 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Politologė Ieva Koreivaitė įvardija „karo belaisvių“, tai yra vieno Izraelio kario iškeitimą į 1027 teroristus Izraelio „Achilo kulnu“. Esą, nuostata mokėti bet kokią kainą už savo karį nelaisvėje yra Izraelio silpnoji vieta. Ar išties skaudi disproporcija? Iš pirmo žvilgsnio – taip. Tačiau suvokus kontekstą, atsakymas yra – jokiais būdais. Tad kodėl klysta politologė Ieva Koreivaitė? Todėl, kad dvasinės galios įvardijimas silpnumu yra tipiško Lietuvos piliečio nusivylimo vertybėmis išraiška.

Skaityti visą įrašą

Provokuojantis klausimas: TV humoro laidos – žiniasklaida?

Paskelbta 2011 spalio mėn. 14 d. | 1 koment.

Kiekvienam ateina atpildas už savo darbus. Geriau dar gyvam esant. Bet šis straipsnis ne apie Seimo narį S.S. Aiškinsiuos ar pramoginės TV laidos yra žiniasklaida, kuri turi vadovautis žurnalistų etikos kodeksu. O taip pat apie politiko teisę į privatumą. Nuo pastarojo ir pradėsiu: ar privatus dvasinis prostitutas turi teisę į privatumą? Turi. O politinis? Ne. Neturi, kai akivaizdžiai painioja asmeninius ir viešąjį interesus, kai pasiruošęs mokesčių mokėtojų pinigais apmokėti savo žemiškus malonumus.

Skaityti visą įrašą

Kiek šventa šeimos institucija Lietuvoje?

Paskelbta 2011 spalio mėn. 11 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , ,

Naudingiau visuomenės solidarumui būtų buvę, jeigu TS-LKD kovotų ne prieš Konstitucinio Teismo verdiktą konservatorių ir krikdemų „Šeimos koncepcijai“, bet imtųsi ryžtingų priemonių už santuokoje arba partnerystėje šeimas kankinančių problemų sąžiningą įvertinimą. Tada ir organiškai atsiras idėjų, kaip jas šalinti. Tačiau koją jiems vis pakiša bažnytinė santuokos instituto idealizacija bei partijos ideologija. Tikrovė kalba ką kitą. Psichologai – taip pat.

Skaityti visą įrašą

Šeimos koncepcijos“ politikos žlugimas

Paskelbta 2011 spalio mėn. 7 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

TS-LKD užsiangažavimas šeimos forma, bet ne turiniu, kaip teisingai pastebi Konstitucinis Teismas, yra įrodymas, kad ši partija nesugeba spręsti visuomenės nesaugumo problemos. Visuomenės solidarumą skaldanti „Šeimos koncepcija“ yra niekas kita, kaip politinio bejėgiškumo išraiška.

Skaityti visą įrašą

Lovos politika. Politika lovoje

Paskelbta 2011 spalio mėn. 4 d. | 1 koment.

Žymės: , , , ,

Pirma dalis straipsnio pavadinimo nėra laužta iš piršto. Švedijos Geteborgo universiteto Politinių mokslų departamento dr. Andrej Kokkonen atliko tyrimą pavadinimu „Lovos politika. Kaip šeimos politika įtakoja moters norą gimdyti bei sprendimus formuojant partnerystę“ ( Bedroom politics. How family policies affect women’s fertility and union formation decisions. A. Kokkonen, 2011) . Šiame tyrime pagrindinis jo dėmesys yra skiriamas ne vyrui, bet moteriai, jos padėčiai įtakojančiai vaikų gimstamumą. Šiame tyrime nekalbama ir apie imigracijos įtaką gimstamumui.

Skaityti visą įrašą

„Esame susilieję į abipusę primityvią, provincinę simbiozę“

Paskelbta 2011 spalio mėn. 2 d. | 1 koment.

Žymės: , , ,

„Lietuvoje laisvės savimonė, savo teisių suvokimas stringa archaiškame mentalitete – maždaug, ką pasakys kaimynas. Tai kvepia provincija, su kuria mes visų pirma ir tąsomės jau dvidešimt metų. Nelaisvas žmogus negali atsikratyti primityvaus savo gyvenimo principo: „Būk tylesnis už žolę!“, – teigia rašytojas, aktorius, žurnalistas Arkadijus Vinokuras. Jis atsako į „Gairių“ žurnalisto Algio Kustos klausimus.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design