Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2021 sausio mėn.

Donaldo Trumpo palikimas tiesos griuvėsiai

Paskelbta 2021 sausio mėn. 26 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Visi iki vieno diktatoriai vadovaujasi A. Hitlerio patarimu „Jeigu nori masių simpatijos, pasakok jiems pačius kvailiausius ir naiviausius dalykus“. Iš jo išplaukia ir diktatorių siekis naikinti skirtumą tarp diktatūros ir demokratijos. V. Putino režimas, kaip ir Kinijos, investuoja milijardus tiesiogine šio žodžio prasme į Vakarų ekonomikas taip parodydami, kad jie neklysta. Galiausiai JAV demokratijoje D. Trumpo asmenyje diktatūrų investicijos atsipirko - tiesa tapo alternatyvi.

Skaityti visą įrašą

Politinė kultūra, atsieta nuo moralės, tolygi pornografijai

Paskelbta 2021 sausio mėn. 8 d. | 0 koment.

Žymės: , ,

Izraelio vyriausybė, antraip nei mūsų buvusi, sugebėjo laiku užpirkti tiek skiepų nuo koronos viruso, kad pradėjus skiepyti 2020 gruodžio 20 dieną iki 2021 sausio pirmos dienos jau buvo paskiepyta 1 mln. šalies piliečių. Ir už vakciną Izraelis sumokėjo du su puse karto brangiau, kad tik ją gautų jo piliečiai.

Skaityti visą įrašą

Įdomu, ar vienkartinės kaukės nuo melo apsaugo?

Paskelbta 2021 sausio mėn. 8 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Šauksmai, neva vienkartinės kaukės nepadeda, kad jos yra raminančio žinduko pakaitalas, niekur nedingsta. Atvirkščiai, kai kurie mitus platinantys veikėjai sulaukia ir profesionalių žinių portalų dėmesio. Juk sakoma, kad visos nuomonės turi būti gerbtinos. Laikas patikslinti: aš gerbiu kito teisę į nuomonę, bet niekas manęs neprivers gerbti kvailio nuomonės. Arba spekuliantų sąmokslo teorijomis, neapykantos skatintojų nuomonių, vedančių tiesiai į mirtį neperkeltine prasme.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design