Susisiekite su manimi: arkadijus@vinokuras.lt
Arkadijus Vinokuras
Arkadijus Vinokuras - Užrašas
Blogas

Žiūrimi įrašai paskelbti 2016 kovo mėn.

Arūnas Valinskas įkliuvo išgėręs. Gaila? Ne

Paskelbta 2016 kovo mėn. 29 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Arūnas Valinskas įkliuvo. Gaila? Ne. Paprasčiausiai, išgėręs nevairuoji. Jis tuojau pareiškė, kad prisiima atsakomybę, nes toks jis yra vyras. Atsakingas, matyt. Bet tos atsakomybės reikėjo prieš sėdant išgėrusiam į automobilį. Todėl, skaitytojai, būkite malonūs, nepradėkite užuojautų litanijos tema: „Na, bet tikras vyras. Protingai, stoiškai prisiėmė atsakomybę“.

Skaityti visą įrašą

Pamoka gudragalviams cinikams

Paskelbta 2016 kovo mėn. 24 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Na, dar kartą iškeikime Europą. Pasitelkiant į pagalbą A. Užkalnį, V. Laučių, kokį nors tautininką V.Sinicą ir gausite emocinę iškrovą, kuri vadinasi: „Ir kodėl Europą mūsų patarimų neklauso?“. O neklauso todėl, kad be politinio multikultūralizmo pasekmių apverkimo, be Bažnyčios neįgalumo kritikos, jie nieko naujo pasakyti negali. V.Laučius, pavyzdžiui, pareiškia: „Šiandien Dievo baimę laicistinėje Europoje išstūmė mirties ir net menkų materialinių nepriteklių ar psichologinių iššūkių baimė“. Čia kas? Pokštas? Dievo baimė niekada nėra apgynusi žmonijos nuo vienas kito skerdimo. Tereikia pažvelgti į Europos istoriją.

Skaityti visą įrašą

B... Patraukit tą vėliavą!

Paskelbta 2016 kovo mėn. 22 d. | 0 koment.

Žymės: , , ,

Vilniuje, koncerto metu tokiais žodžiais Zemfira, Rusijos dainininkė, pareikalavo pašalinti Ukrainos vėliavą atneštą jos gerbėjų ukrainiečių. Kur ji mano esanti yra? Rusijoje? Čia Lietuva. Ar jai niekas šito nepriminė?

Skaityti visą įrašą

Valstietė Jazzu ir kiti euroviziniai reikalai

Paskelbta 2016 kovo mėn. 15 d. | 0 koment.

Žymės: , , , ,

Audronė Urbonaitė pasakė viską, ką reikėjo pasakyti apie kai kuriuos „Eurovizijos“ komisijos narius. Nesikartosiu. Viską pasakė apie Jazzu (tikras vardas Justė Arlauskaitė). Galėjo ir, švelniai tariant, pasakyti kiečiau. Aš tai padariau šio komentaro antraštėje. Galėjau pasakyti ne taip švelniai. Bet vis dar esu džentelmenas. Todėl ir neleidžiu sau pasisakyti taip, kaip tikrai norėjo tūkstančiai žiūrovų. Susireikšminimas iki dangaus, nors kalba tokio pat lygio, kaip ir tų garsių politikų, kurių pokalbių išklotines perskaitė visi, net tie, kurie įrodinėja jų neskaitę. Kitaip tariant, jos kalbėjimas lyg dviejų klasių nebaigusios mergaičiukės. Arba kaip tas primityviausios formos muzikinis kvadratas, kuriuo ji dainuoja: „Susitikooooom... Netikėtaaai.... Ir supratooom..... Reeeegėjom kažkur.... Vienas kitąaaa.“ Priedainis: „Tuuuuuuu“ ir taip toliau, ir panašiai.

Skaityti visą įrašą

Nematyti akivaizdaus

Paskelbta 2016 kovo mėn. 14 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , , ,

Taip, prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Vijūnėlio dvaro galimai neskaidrių statybų leidimo įsigijimo. Po tokio sprendimo  jau ir žodis „galimai“ ne vietoje. Bet žodis ne žvirblis, ką ir įrodo Aplinkos ministro ir Druskininkų mero pokalbių išklotinės. Ar jos teisėtai paskelbtos? Ar jos suredaguotos? Ar išklotinių paskelbimas kelia pavojų Lietuvos piliečio privatumui? Aišku viena: nebrandžios demokratijos sąlygomis antikonstituciniai teisėsaugos žaidimai pavojingi demokratijos raidai Lietuvoje. Bet kuriuo atveju mane pritrenkė šių dviejų ponų kalbos bei požiūrio į politiką  kultūra. Tie pokalbiai ja net nekvepia.

Skaityti visą įrašą

Apie Seimo nario elgesį ir apie švogerizmą LNK laida "Yra kaip yra"

Paskelbta 2016 kovo mėn. 3 d. | 0 koment.

Žymės: , , , , ,

Pasižiūrėkite, prašau, dvi viena po kitos LNK laidas "Yra kaip yra".  Abejose dalyvauju. Pirma skirta Seimo narių elgesio etikai, antra skirta  švogerizmo problemai gvildenti. 

Skaityti visą įrašą

Prispjaudžius į savo sąžinę galima atsigriebti spjaudant į kitus

Paskelbta 2016 kovo mėn. 1 d. | 1 koment.

Žymės: , , , , , ,

Apie „Lietuvos ryto“ vyr. redaktoriaus Gedvydo Vainausko susidūrimą su STT parašė toks Raimundas Celencevičius. Puola į atlapus įtartinai įsiaudrinęs. Šiame komentare nekalbėsiu apie G.Vainauską, nes nežinau, kas ten iš tiesų buvo, o spekuliuoti kaip kiti nenoriu. Jeigu kaltas – už grotų. Jeigu ne – kita kalba.

Skaityti visą įrašą

 
Archyvas
© Arkadijus Vinokuras, 2011 - 2024 | www.vinokuras.lt | Web Sprendimas: ATO.lt design